Въпроси и отговори

Важно!

Магазин Polaroid на бул. Патриарх Евтимий 10 е оторизиран магазин и предлага цялата гама оригинални слънчеви очила Polaroid. Имайте предвид, че марки като PolarGleare, PolarVision, PolarEagle и други производни, нямат нищо общо с оригиналните слънчеви очила Polaroid и не отговарят на техните стандарти!

Защита от UV лъчи и поляризация?

Много хора остават с погрешното впечатление, че защитата от UV лъчи и поляризацията са едно и също нещо. Всъщност това са две различни свойства на слънчевите очила. Очилата могат да имат само UV филтър (както повечето предлагани на пазара) или да съчетават в себе си защитата от ултравиолетовите лъчи с поляризиращия филтър, който премахва отблясъците (слънчевите очила Polaroid).

Как да отличим истинските очила Polaroid?

Всеки модел очила от колекциите на Полароид има отделен номер, състоящ се задължително от 4 цифри (код на модела) и главна латинска буква (обозначаваща цвета), отпечатани от вътрешната страна на дръжката. Там също трябва да бъде отбелязана и категорията на филтъра (степента на пропускливост на светлината от 0 до 4). При очилата от колекциите след  2010 г. вече има и главна латинска буква пред номера обозначаваща колекцията, от която е съответния модел.

Какво означава обозначението Filter Cat. 0-4?

Това означение показва степента на пропускливост на светлината от слънчевите очила. Основните категории са следните:
· Категория 0 – подходяща за облачно време и основно като моден аксесоар;
· Категория 1 – подходяща за променливо време (редуващо се слънце и облачност);
· Категория 2 – подходяща при слънчево време и при шофиране;
· Категория 3 – подходяща при ярко слънце и при шофиране;
· Категория 4 – това е най-високата степен, подходяща при ярко слънце и разходки в планината. Очила с филтър от четвърта категория не са подходящи за шофиране.
На всеки етикет на слънчевите очила Полароид можете да намерите таблица, даваща информация за тези категории.

Как да увеличим сигурността си на пътя благодарение на слънчевите очила?

Отговорът е в поляризираните слънчеви очила Полароид. Всеки шофьор се е сблъсквал с неприятните отблясъци, които се получават от мократа пътна настилка или от отраженията на предното стъкло на автомобила. Освен, че дразнят окото, слънчевите отблясъци могат да бъдат причина и за пътни произшествия. Носенето на поляризирани слънчеви очила може да намали риска от пътни инциденти, а понякога се оказва и решаващо за избягването им. Подобрената видимост дава възможност за по-бърза реакция, която в повечето случаи е от изключително значение. Вграденият в слънчевите очила поляризиращ филтър премахва опасните заслепяващи отблясъци от пътя и по този начин дава по-добра видимост, по-ярки и контрастни цветове, намалява умората на очите.

Как да съхраняваме и почистваме очилата?

Ако искате очилата да ви служат дълго време, грижете се за тях.
· Когато ги сваляте, слагайте ги в калъф.
· Никога не ги оставяйте с плаките надолу върху твърда повърхност, защото могат да се надраскат.
· Пазете очилата от удар и висока температура. Не ги оставяйте на таблото на колата, където температурата е понякога е много висока и могат да се повредят.
· Никога не почиствайте очилата с грапави тъкани. Използвайте кърпички от микрофибър или памук.
· Никога не почиствайте очилата с препарати съдържащи алкохол. Използвайте специализирани почистващи препарати или хладка вода и сапун.
· Пазете ги от надраскване.

Безопасно ли е да се гледа директно към слънцето със слънчеви очила?

НИКОГА НЕ ГЛЕДАЙТЕ ДИРЕКТНО КЪМ СЛЪНЦЕТО!!! Независимо от степента на затъмняване, различните филтри и защити на обикновените слънчеви очила, те не са подходящи за пряко наблюдение на слънцето. Човек трябва да е много внимателен, защото без подходяща защита има сериозна опасност от изгаряне на ретината и слепота. Това може да се направи със специални очила, предназначени за директно наблюдение.

Нагоре