История

Edwin LandПрез 1932 г. д-р Едуин Ланд патентова своя оптически поляризиращ филтър, като по този начин разрешава един проблем, занимаващ учените от години – поляризирането на светлината и премахването на отблясъците. Този нов целулоиден филтър дава възможност да се произведат свръхлеки слънчеви очила с най-високо качество.

През 1937 г. Едуин Ланд лансира по света своето изобретение, основавайки компанията Pоlaroid. Самото название Polaroid идва от този филтър - поляризация и целулоид. Моменталната фотография е открита едва 10 години по-късно, ето защо до средата на 60-те години на миналия век името Polaroid е синоним на слънчеви очила.

Още от своето създаване корпорацията Polaroid се превръща в световен лидер на пазара благодарение на разработената от нея технология за производство на поляризирани плаки с високо качество. Търсенето на поляризирани слънчеви очила нараства постоянно и все повече потребители се убеждават в преимуществата на поляризираните лещи, които позволяват на хората да виждат контрастно, ярко и без отблясъци.

Отличното съчетание на функционалност и моден дизайн с 100% защита от вредните ултравиолетови лъчи и поляризиращ филтър правят слънчевите очила Polaroid наложена марка на световния пазар.

Откривателят Едуин Ланд умира през 1991 г. на 81 години, оставяйки повече от 535 патентовани изобретения, като по този начин се нарежда на второ място след Томас Едисон – най-големия изобретател за всички времена.

 

Нагоре